Om oss

OM OSS

Vår vision är att bidra till hållbar utveckling med hjälp av hampans unika förmågor. Detta gör vi genom att tillgodose industrin med råmaterial med bättre miljö och klimateffekter än många av de konventionella. Flera tunga sektorer inom tillverkningsindustrin kan dra nytta av hampans mångsidighet. Redan nu inkorporeras den i allt från bilinredning till storskaliga byggprojekt. Hampa erbjuder ett klimatsmart alternativ till en rad produkter som t.ex bomull, cement, stålull och annan isolering, plast, drivmedel, animaliskt protein, och många andra produkter.

 

Hampa är framtiden!

 

Lite kort om hampans historia i Sverige

Hampan är en av våra äldsta kulturgrödor och har odlats i Skandinavien sen vikingatid. Det fanns i början av 1900-talet över 20 större hampaberedningsverk i Sverige. Det sista verket lades ned på 50-talet och låg på Gotland som fram tills dess varit centrum för svensk hampaodling.

 

Vårt mål är att återinföra hampan som en gröda och industriell produkt av betydelse i Sverige.

 

Nordiska Hampa Kompaniet

Vår modell bygger på externa lantbrukare som odlar hampa på kontrakt. Vi tillgodoser utsäde och odlingsinstruktioner/information. När vi anser det vara dags för skörd åker vi ut och tar hem skörden.

Vi odlar hampa på Västergård i Tågarp.


VI ÄR NORDISKA HAMPA KOMPANIET

VI


© Copyright. All Rights Reserved.

KONTAKT


Address: Västergård,268 75 Tågarp

Email:   info@nohak.se